Debiteurenbeheer

Om de debiteurenstand beheersbaar te houden, moet een debiteurenadministratie consequent beheerd worden. Helaas blijft het vaak niet bij het versturen van één enkele betalingsherinnering. Punctueel nota’s versturen en nabellen is een tijdrovende en kostbare aangelegenheid. Beslommeringen die ten koste gaan van de feitelijke werkzaamheden in de praktijk waarmee u geld verdient.

Door middel van de Medicas Totaalmodule, kunt u ook het versturen van uw betalingsherinnering aan ons uitbesteden. Onder uiterst gunstige condities kunt u in een eerder stadium uw debiteurenadministratie aan ons overdragen. U hoeft alleen de originele facturen aan uw klanten te versturen, waarin u een betalingstermijn stelt. Mocht tijdige betaling van de originele facturen uitblijven, dan zullen wij het debiteurenbeheer van u overnemen.

Nadat de vordering aan ons is overgedragen, zullen wij eerst de ’14 dagen betalingsherinnering’ of ‘WIK-brief’ aan uw debiteuren versturen, zodat debiteuren de mogelijkheid krijgen zonder bijkomende kosten de betaling aan ons te verrichten. Bij het uitblijven van de betaling, zullen we automatisch de incassoprocedure opstarten.

verzekeraar

Wet Incassokosten

Sinds de inwerkingtreding van de Wet Incassokosten (WIK) sinds 1 juli 2012, komt daar nog eens bij dat het aanmaningstraject ook nog dient te voldoen aan wettelijke vereisten. Als de debiteur een consument is, bent u bijvoorbeeld verplicht deze minimaal één kosteloze schriftelijke herinnering te sturen, de ’14 dagen betalingsherinnering’, die ook nog eens aan allerlei wettelijke richtlijnen dient te voldoen. U dient bijvoorbeeld zelf de incassokosten uit te rekenen: Incasso Calculator, aan te geven of u de btw wel of niet kunt verrekenen, etc.. Wij nemen dit gehele traject onder zeer gunstige voorwaarden van u over. Dit zal u veel werk, geld en kopzorgen besparen, voorkomt onnodige fouten en zorgt ervoor dat de nota’s uiteindelijk sneller voldaan zullen worden.

GRATIS Proefabonnement
Om kennis te maken met onze werkwijze, kunt u de eerste zes maanden gebruik maken van ons gratis proefabonnement. En dat zonder opzegtermijn!

Meer informatie

Indien u meer informatie of een afspraak wenst, kunt u ons bereiken op 076-5205292. U kunt hier ook onze vrijblijvende informatiebrochure aanvragen.

Referenties

Een selectie uit de bedrijven voor wie we werken: